İçeriğe geç

Egzotik Hangi Dilde

Egzotizm nedir TDK?

Uzak ve yabancı ülkelere ait eşyalara karşı aşırı düşkünlük.

Ekzotik ne demek?

Türkçe dil birliğine baktığımızda “egzotik” kelimesine karşılık olarak “yabancı” anlamına rastlıyoruz. Fransızcadan gelen bu kelime, kişinin yaşadığı bölgede olmayan, uzak yerlerde bulunan bazı yiyecekleri veya olayları ve yerleri anlatır.

Egzotik nedir edebiyatta?

8. Egzotik romanlar: Uzak, yabancı ülkeleri tanıtmak amacıyla yazılan romanlardır.

Egzotik tema nedir?

Egzotik roman: Bu, uzak ve yabancı toprakların doğasını ve insanlarını konu alan bir roman türüdür. Romanda olayların ana olay etrafında gelişmesi ve düzenlenmesiyle oluşan yapısal unsurdur. Ana olay etrafındaki her hikaye, kahramanların bir yönünü sunar.

Egzotizm akımı nedir?

Egzotizm, 19. yüzyılın sonlarından itibaren bazı etnik grupların ve medeniyetlerin etkisi altında ortaya çıkan bir sanat ve tasarım akımıdır. Müzikteki egzotizm, uzak diyarların veya eski zamanların atmosferini yaratan yeni ritim, melodi veya enstrüman formları tarafından yaratılır.

Ezoterizm ne demek TDK?

Ezoterizm, ezoterizm veya ezoterizm, bir konu hakkındaki derin bilgi ve sırların ehil olmayanlardan gizlenmesi ve bir üstadın inisiyasyonuyla yalnızca ehil olanlara öğretilmesi uygulamasıdır.

Egzotik yaşam nedir?

Egzotik tür (tanıtılan türler, yerli olmayan türler), insanlar tarafından yerel yaşam alanından bilerek veya bilmeyerek getirilen ve orada yaşamaya başlayan türdür. Yerli olmayan türler, istila ettikleri ekosistemler üzerinde çeşitli etkilere sahip olabilir.

Gotik ne demek?

Gotik, kendine özgü özellikleri olan bir sanat ve yazı stilidir. Fraktur, ilk baskı denemelerinde denenmiş ve ağırlıklı olarak Almanlar tarafından kullanılan bir yazı stilidir. Gotik sanat, 12. yüzyılın ikinci yarısında Latin sanatına tepki olarak Romanesk sanata geçişle ortaya çıkmıştır.

Enzootik ne demek tıp?

Hayvan hastalıklarına endemik veya enzootik hastalıklar denir ve genellikle patojen ile bundan etkilenen hayvanlar arasında nispeten istikrarlı bir ilişkiyi yansıtır. Hayvan hastalıklarına endemik veya enzootik hastalıklar denir ve genellikle patojen ile bundan etkilenen hayvanlar arasında nispeten istikrarlı bir ilişkiyi yansıtır.

Egzotik roman neyi anlatır?

Uzak, yabancı veya bilinmeyen ülkelerin doğasını ve insanlarını anlatan bir roman türüdür. Bu romanların içeriği yaşayan insanlar ve yaşam alanları tarafından oluşturulur. Gözlemlere dayanır.

Egzotik müzik ne demek?

Adından da anlaşılacağı üzere Exotica, egzotizmden gelen, ritimleri, melodileri ve kullanılan enstrümanlarla uzak diyarların veya eski zamanların atmosferini yaratan rahatlatıcı bir müzik türüdür.

Egzotik bitki ne demek?

Egzotik bitkiler, bilerek veya bilmeyerek orijinal yaşam alanlarından uzaklaştırılmış ve orada yaşamaya başlamış türlerdir. Yerli olmayan bitki türleri, girdikleri ekosistemler üzerinde farklı etkilere sahip olabilir.

Romanin anlamı nedir?

Roman, genellikle düzyazıyla yazılan, kurgusal, nispeten uzun, insanların (veya insan özelliklerine sahip varlıkların) deneyimlerini bir olay örgüsü içinde aktaran ve genellikle kitap olarak yayınlanan edebi bir türdür. Uluslararası ve akademik platformlarda beşinci sanat olarak kabul edilen bir edebiyat alt türüdür.

Kant hangi akım edebiyatta?

Sembolizm; Büyük ölçüde realizm, natüralizm ve parnasizme tepki olarak ortaya çıkmıştır. Sezgi ve yaratıcı hayal gücüne büyük önem vermişlerdir. Alman filozof Immanuel Kant, felsefi olarak başvurdukları isimlerden biridir.

Roman nedir 9. sınıf?

Roman; Kişiye, mekana ve zamana bağlı olarak yaşanmış veya yaşanması mümkün olay veya durumların okuyucuda heyecan ve haz yaratacak şekilde anlatıldığı uzun edebi türdür. Romanda birbiriyle bağlantılı olaylar bir tema etrafında birleşir. Roman, yazıldığı dönemin zihniyetini yansıtır.

Egoistlik ne demek TDK?

TDK sözlüğünde egoist kelimesi kendisinden başka kimseyi düşünmeyen kişi anlamına gelir. Sadece kendi çıkarlarını düşünen kişidir. Sözlükte egoizm de aynı anlama gelir. Egoist, Fransızca kökenli bir kelimedir.

Deist ne demek TDK?

İnancı tanımlamak için kullanılan doğal din veya doğal inanç kavramları, yalnızca akıl yoluyla ve hiçbir aracı olmadan kavranabilen basit bir Tanrı inancını ima eder. Bu inancı benimseyen kişiye deist denir. Deizm kavramı ilk olarak 17. yüzyılda, özellikle İngiltere’de kullanılmıştır.

Gotik ne demek?

Gotik, kendine özgü özellikleri olan bir sanat ve yazı stilidir. Fraktur, ilk baskı denemelerinde denenmiş ve ağırlıklı olarak Almanlar tarafından kullanılan bir yazı stilidir. Gotik sanat, 12. yüzyılın ikinci yarısında Latin sanatına tepki olarak Romanesk sanata geçişle ortaya çıkmıştır.

Entropi TDK ne demek?

Entropi, fizikte mekanik işe dönüştürülemeyen bir sistemin termal enerjisini temsil eden bir termodinamik terimdir. Genellikle bir sistemdeki rastgelelik ve düzensizlik (kaos) olarak tanımlanır ve istatistikten teolojiye kadar birçok alanda kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir