İçeriğe geç

Çaparoğlu Ne Demek

Çapan oğlunun anlamı nedir?

Anlamı bakımından “Çapanoğlu”, kurnaz, zeki ve becerikli olarak tanımlanan bir kişinin soyadı olarak bilinir. Bu nedenle, “Çapanoğlu’ndan çıkan” ifadesi, becerikli ve zekice davranarak zor bir durumdan başarıyla çıkan bir kişiyi ifade eder.

Altından bir Çapanoğlu çıkmak ne demek?

Günümüzde ise bu tabir genellikle beklenmedik bir anda önemli, güçlü veya etkili bir tavır sergileyen, son derece cesur veya iddialı davranışlarda bulunan kişileri ifade etmek için kullanılıyor.

Çapanoğlu nasıl yazılır?

Oğul-kız sözcükler: Çapanoğlu, eloğlu, elkızı vb. bilmek, vermek, kalmak, durmak, gelmek ve yazmak fiilleriyle kurulan tasvir fiilleri, -a, -e, -ı, -i, -u, -ü gerund ekleriyle yan yana yazılır: düşünmek, almak, uyumak, durmak, gelmek, dikey yazmak vb.

Çapanoğlu nasıl yazılır?

Oğul-kız kelimeleri: Çapanoğlu, eloğlu, hinoğluhin, elkızı vb.

Çapan soyu nereden gelir?

ÇAPAR (ÇAPAN) OĞLU AHMED PAŞA Çapan Oğulları ailesinin tarihinde gördüğümüz ilk kişi Çapar’ın oğlu AHMED PAŞA’dır. Babasının adı Çapar Koca Ömer Ağa’dır. Yerel geleneğe göre, doğu kökenli bir Türk kabilesine mensup olan bu aile, eskiden ormanlık olan Yozgat’ta çadırlarını kurmuş ve oraya yerleşmişlerdir.

Çapan ne anlama gelir?

Çapan ismi “ceketçi; sakat, tehlikeli; düğün yemeğini yapan aşçı; alkışlayan, el çırpan” anlamına gelirken, Çapanera ismi “saldıran, atan, hücum eden” anlamına gelmektedir. (www.tdk.gov.tr/Kişi İsimleri Sözlüğü).

Çapanoğlu ailesi kimdir?

Çapanoğlu ailesi Aile yaklaşık 300 yıl bölgeyi yönetmiş ve refah sağlamıştır. XVIII. yüzyılın ortalarına ait belgelerde Çapar olarak anılırlar, daha sonra aynı anlama gelen Çapanoğulları (eski Türkçe unvanlardan cesur, haydut, postacı) olarak ün kazanmışlardır.

Başının altından çıktı ne demek?

Kafasından çıkmak (bir şeyden, bir kimseden). DEYİMİN AÇIKLAMASI: Birinin ustaca hazırladığı bir planı uygulamak kötü bir şeydir; kafasının altından çıkmak.

Kafası kazan gibi olmak deyiminin anlamı ne demek?

[1] Gürültü nedeniyle kafasında uğultu, baş dönmesi hissi yaşayan kişi. [2] Kafada şişlik.

Çapanoğlu nereye bağlı?

Yozgat’ın merkez ilçesi İstanbulluoğlu semtinde bulunan türbe, Çapanoğlu Camii’nin kuzeydoğu köşesinde, birinci ve ikinci bölümün birleştiği yerde, ana duvarlardan dışarı doğru çıkıntı yapan, küçük kubbeli, kübik, beyaz kesme taştan bir yapıdır.

Çapanoğlu kimdir vikipedi?

Münir Süleyman Çapanoğlu (1894, İstanbul – 1 Temmuz 1973), Türk gazeteci, yazar ve basın tarihçisi. “Basın Tarihimizde (Ek)” ve “Basın Tarihimizde Mizah Dergileri” adlı kitaplarıyla tanınır. 1894 yılında Fatih Beyazıt’ta doğdu.

Ok yılanı nasıl yazılır?

Ok yılanı veya ince yılan (Platyceps najadum), Colubridae familyasının Platyceps cinsine ait zehirsiz bir yılan türüdür.

Atatürk’ün kelimesi nasıl yazılır?

2. Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, fahri unvanlar, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr.

Vali özel bir isim midir?

Özel isimler büyük harfle başlar. Sayın Bakan, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Rektör, Sayın Vali, sevgili dostum, değerli dinleyiciler, Boncuk, Fındık, Minnoş, Pamuk… Almanca, Arapça, İngiliz, Japonca, Rusça, Türkçe; Kazaklar, Kırgızlar, Oğuzlar, Özbekler, Tatarlar; Hacımusalı, Karakeçili…

Yozgat Çamlığı nasıl yazılır?

Yöre halkının “Çamlık” olarak adlandırdığı alan; Yozgat Çamlığı Milli Parkı ve Fatih Tabiat Parkı’ndan oluşmaktadır. Çamlık, Yozgat ve Yozgat dışından gelen misafirlerimizin gözdesidir.

Çapa nın anlamı nedir?

Çapan isminin anlamı: haberci, postacı, haber getiren.

Çapa kelime anlamı nedir?

Çapa, küçük miktarlardaki toprağı hareket ettirmek, karıştırmak ve çalkalamak için kullanılan eski ve çok yönlü bir tarım aletidir.

Çapar kime denir?

XVIII. yüzyılın ortalarına ait belgelerde Çapar olarak anılırlar, daha sonra aynı anlama gelen Çapanoğulları (eski Türkçe unvanlardan yiğit, haydut, postacı) olarak ünlenmişlerdir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Venüs Hangi Burçlarda Güçlüdür

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir